Роуминг калкулатор

[BG] [EN] [ ? ]

Warning: file_get_contents(http://api.fixer.io/latest?base=EUR): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/o2gdeusv/roamingcalc.eu/index.php on line 86

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/o2gdeusv/roamingcalc.eu/index.php on line 89

Попълнете данните, за да получите изчисление:

=
минимум 2500 MB в роуминг Пресметнати са минималното количество данни, които ще получите, на база въведената крайна месечна цена с ДДС. Отделните мобилни оператори може да решат да предоставят повече данни от минимума. За повече инфо, прочетете по-долу.

Инфо

Считано от 15-и юни, използването на мобилни услуги ще се таксува по различен начин в роуминг в страни от ЕС. С решение на Европейския парламент, разговорите, съобщенията и трафика на данни в държавите-членки няма да бъдат натоварвани с допълнителните такси, които до този момент потребителите заплащаха. Отпадането на роуминга обаче не важи за мобилните оператори – те ще продължат да плащат на телекомите в останалите страни за използване на мрежата им, което означава, че отпадането на роуминга все пак ще се отрази на потребителите под формата на намаляване лимитите за мобилен интернет, заложени в абонаментния им план.


Въпроси и отговори

У дома разполагам с неограничени данни. Как да разбера какво количество данни в роуминг ще получа?

Ако Вашият абонаментен пакет включва неограничени данни, Вашият оператор трябва да Ви предостави голямо количество данни в роуминг, в зависимост от цената на мобилния Ви пакет. Може да изчислите минималният обем данни, който ще ползвате безплатно в зоната на ЕС, посредством RoamingCalc.eu. Роуминг калкулатурът автоматично пресмята Вашият беплатен трафик, в зависимост от месечната Ви такса. Посочете месечната си такса в първото поле, след което посочете и включеният в плана обем данни. Роуминг калкулатурът автоматично ще изчисли колко MB/GB ще можете да използвате в роуминг.

Колко безплатни минути мога да използвам в роуминг?

В зависимост от Вашия тарифен план, по договор у дома можете да използвате определен брой безплатни минути или да провеждате неограничени разговори. Безплатните минути към Вашия оператор ще продължат да важат към абонатите, използващи същия телеком. Националните минути ще важат към всички абонати от Европейския съюз.

Ако надвиша заложеното в абонаментния ми пакет ограничение за трафика на данни/минути в роуминг, какви са допълнителните такси, които операторът в чужбина може да ми наложи?

След изчерпване на мегабайтите/минутите, заложени в абонаментния Ви пакет, Вашият оператор може да наложи малка такса върху потреблението извън страната, която обаче не може да бъде по-висока от максималните тарифи, определени от ЕС:
• 3,2 € цента на минута гласово изходящо повикване (+ ДДС)
• 1 цент на SMS съобщение (+ ДДС)
• 7,7 €/GB данни (+ ДДС) (по-малко от 1 € цент на МБ)


Отказ от отговорност

Съдържание

Информацията, която RoamingCalc.eu предлага, се базира на източници, които се считат за достоверни, но за точността и пълнотата на сведенията не може да се гарантира. Информацията е дадена за сведение и може да бъде променяна по всяко време.

Претенции

Към предлаганата информация не могат да бъдат предявявани правни претенции. RoamingCalc.eu не гарантира, че сайтът ще работи безгрешно и без прекъсвания. RoamingCalc.eu и (евентуалните) доставчици не носят отговорност за съдържанието на сайта и предлаганата там информация. RoamingCalc.eu не носи по никакъв начин отговорност за съдържанието на сайтове, които не се поддържат от RoamingCalc.eu, но водят чрез линк към сайта на RoamingCalc.eu или се отварят от същите чрез линк.